Nejdůležitější podmínkou pro podání žádosti je, abyste v posledních pěti letech pracovali v Nizozemsku jako zaměstnanec. Splňujete tuto podmínku? Výborně, připravili jsme pro vás stručný návod, jak získat peníze, na které máte nárok

1. Ověření nároku na vrácení daně z Nizozemska

Abyste mohli požádat o nizozemské daňové přiznání, tj. o vrácení daně z Nizozemska, musíte splnit následující podmínky:

  • pracovali jste v Nizozemsku posledních 5 let, tj. v letech 2018-2022 - můžete žádat pouze za jeden rok, nebo za několik let najednou, nebo dokonce jen za několik měsíců práce,
  • pracovali jste v zemi jako zaměstnanci, například jako vyslaní zaměstnanci slovenské společnosti (např. OTTO Workforce nebo jiné personální agentury), a váš zaměstnavatel za vás v Nizozemsku odváděl daně ze mzdy,
  • požádat o vrácení daně můžete, i když stále pracujete v Nizozemsku, nemusíte být v Česku.

Chcete zjistit, jak vysoký daňový přeplatek  můžete dostat? Vyzkoušejte naši daňovou kalkulačku. Upozorňujeme, že konečná částka závisí na zadaných údajích a je pouze orientační.

Získejte peníze z Nizozemska zpět na svůj účet. Využijte našich 15-letých zkušeností.

2. Připravte podklady - zejména Jaaropgaaf

Pro vrácení daně z Nizozemska potřebujete případně různé dokumenty - podle toho, jaké výdaje chcete uplatnit atd.

Nejdůležitějším dokumentem je však potvrzení o zdanitelných příjmech v Nizozemsku (obdoba českého ročního zúčtování daně), tzv. jaaropgaaf. Pokud tento doklad nemáte, může vám v určitých případech pomoci i poslední výplatní páska od zaměstnavatele.

Jaaropgaaf můžete získat dvěma způsoby:

  • můžeme si ji za poplatek vyžádat od vašeho zaměstnavatele,
  • můžete se o to pokusit sami podle našich pokynů.

Neváhejte nás kontaktovat, i když nemáte Jaaropgaaf nebo si nejste jistí, zda máte nárok na vrácení daně z Nizozemska.

3. Kontakt TJ-Legal, s.r.o.

Velmi důležité Ať už Jaaropgaaf právě máte, nebo ne, je důležité vyplnit náš krátký online registrační formulář na tomto odkazu. Nezabere vám to více než 2 minuty.

Stačí zadat své kontaktní údaje a vybrat konkrétní roky, za které chcete požádat o vrácení nizozemských daní. Kromě toho si také vyberete cenový balíček podle rozsahu služby, kterou chcete. Po odeslání formuláře vám e-mailem zašleme pokyny s dalšími kroky.

Máte nějaké dotazy nebo nejasnosti? Napište nám na naši e-mailovou adresu kontakt@tj-legal.com nebo nám zavolejte v pracovní dny (kromě čtvrtka) mezi 8:00 a 16:00 na tel.: +421 51 321 5211.