Připravili jsme pro vás 5 tipů, se kterými to zvládnete co nejefektivněji.


     1. Vyzkoušejte daňovou kalkulačku - Německo

Přemýšlíte, že požádáte o vrácení daní z Německa, ale nejste si jisti, jestli se vám to vyplatí?

 

Máme pro vás řešení.

Orientační výpočet si můžete udělat v naší daňové kalkulačce - Německo. Zadáte svůj příjem, vyklikáte některé doplňkové informace a dostanete přibližnou představu o tom, kolik můžete získat.

 

Pozor - Výpočet v kalkulačce je orientační, nepředstavuje finální částku. Nedokážete si v ní uplatnit odpočitatelné položky, které vámi získaný daňový přeplatek dokáží značně navýšit.

Přesto je však kalkulačka chytrým nástrojem, který vám může usnadnit rozhodování.

 

     2. Připravte si podklady

Nejdůležitějším dokumentem, který budete potřebovat k vrácení daní z Německa, je potvrzení o vašich zdanitelných příjmech za rok, za který chcete žádat. Má název Ausdruck der elektronischen Lohnsteuerbescheinigung, zkráceně Ausdruck.

Váš německý zaměstnavatel je povinen vám jej vystavit.

 

Pokud Ausdruck z nějakého důvodu nemáte, za poplatek ve smyslu aktuálně platného ceníku jej pro vás vyžádáme, případně o něj můžete požádat i sami - přečtěte si náš návod.

K žádosti budete také potřebovat formulář EU/EWR, tzn. formulář E9. V něm jsou zdokladovány všechny vaše příjmy dosažené mimo Německo, o kterých potřebuje vědět tamní daňový úřad. Formulář E9 získáte na základě podaného slovenského daňového přiznání.

 

Pokud si při žádosti o vrácení daně z Německa plánujete uplatnit odpočitatelné položky a daňové bonusy, musíte je umět zdokladovat.

Kompletní seznam podkladů vám rádi připravíme na míru – v závislosti na vaší životní a pracovní situaci.

 

     3. Žádost zbytečně neodkládejte

Průměrná doba zpracování na straně německého daňového úřadu je přibližně 16 týdnů.

 

Zatímco evidujeme i případy, kdy náš klient obdržel peníze již za necelý měsíc, není třeba spoléhat na to, že i vaši žádost vyřídí zahraniční úřad takto promptně.

Rozumíme, že v ideálním případě chcete své peníze – na které máte plný legální nárok – co nejdříve. Naším doporučením tedy je žádost zbytečně neodkládat a pustit se do jejího vyplňování a kompletování podkladů jakmile to bude možné.

 

Dobrou zprávou je, že my vám s tím rádi pomůžeme.

Věděli jste, že ihned při registraci pro službu na našem webu vám přidělíme bezplatného produktového specialistu, který s vámi vyplní celou žádost?

 

Rádi vám pomůžeme i při shromažďování a kompletaci podkladů, případně při jejich získání od zaměstnavatelů či úřadů.

Společnými silami tak dosáhneme toho, že vaši žádost pošleme do Německa bez zbytečných odkladů.

 

     4. Využijte služeb profesionálů

Žádost o vrácení daní z Německa je v podstatě pouze jiným názvem pro podání německého daňového přiznání.

Řekněme si na rovinu, nejde o činnost, kterou zvládne kdokoli. Vyžaduje znalost německé daňové legislativy, správných postupů, nemluvě o potřebě ovládat jazyk a mít i patřičnou praxi.

 

Naši daňoví agenti všem těmto disponují a jsou plně připraveni vám pomoci. Čechům v zahraničí získáváme jejich peníze již od roku 2008.

Respektujeme však, pokud se rozhodnete žádat na vlastní pěst.

 

Máme pro vás klíčové doporučení – dejte si mimořádně záležet na tom, abyste si německé daňové přiznání podali správně a se vším, co k tomu patří. Jen tak totiž získáte plnou částku, na kterou máte nárok.

 

Bohužel setkáváme se is případy, kdy nás osloví klienti, kteří dříve využili služeb „levnějších“ konkurentů. Ti jim často nejenže nezískali celou částku, ale jakmile si němečtí daniaři vyžádali více informací, případně poslali úřední dopis, úplně se přestali ozývat.

Takový člověk později přijde k nám a celá žádost se mu tím pádem zbytečně natáhne a za službu nakonec platí 2krát.

Jak se říká, důvěřuj, ale prověřuj.

 

Chcete vědět, jaký názor mají na TJ-Legal lidé jako vy? Přečtěte si o jejich zkušenostech.

 

     5. Udělejte první jednoduchý krok

Často můžete slyšet, že nejtěžší je začít. Naší snahou je však celý proces co nejvíce zjednodušit, abyste své peníze mohli získat bez zbytečných komplikací a bolestí hlavy.

 

První krok spolupráce s námi je tedy mimořádně jednoduchý.

Vyplňte krátký registrační formulář na našem webu, vyberte si roky, za které chcete žádat o vrácení daní z Německa a úspěšně jste začali.

Zašleme vám mail s dalšími instrukcemi, klidně však můžete počkat na to, až vás kontaktuje váš osobní, bezplatný produktový specialista as celou žádostí vám pomůže.

 

Začít nikdy nebylo jednodušší.

 

Přečtěte si také :