Pokud víte, co děláte, můžete tak učinit i na vlastní pěst prostřednictvím portálu FinanzOnline. Pozor, nese to s sebou jistá rizika, na která byste měli myslet už předem.

 

Maximum při vrácení daní z Rakouska

Podání rakouského daňového přiznání (se vším, co k tomu patří) je složitým procesem.

Nejenže vyžaduje znalost němčiny, ale také orientaci v tamní daňové legislativě. Představte si české daňové přiznání, ale ještě o poznání náročnější.

 

Proč by člověk, který se rozhodne žádat sám, měl opravdu vědět, co dělá?

Aby získal maximální legální přeplatek. Jinými slovy, aby mu z Rakouska na účet přišly daně v co nejvyšší výši, úměrné jeho nároku.

 

NÁŠ TIP: chcete si provést orientační výpočet toho, kolik můžete získat? Použijte naši daňovou kalkulačku pro Rakousko. Už do pěti minut dostanete přibližnou představu o tom, jaký obnos vás potenciálně čeká.


Zde se skrývá jedno z rizik, která zmiňujeme v úvodu. Pokud totiž člověk nezná proces a ve FinanzOnline si žádost pouze „vykliká“, může se potenciálně připravit o nemalé peníze. Ano, možná získá přeplatek, ale pouze správným postupem jej získá v maximální výši.

 

Co to znamená?

Znamená to uplatnit si všechny odpočitatelné položky, daňové bonusy, přiložit k přiznání i formulář E9 a jednoduše využít všech zákonných prostředků, kterými si člověk dokáže navýšit přeplatek, tzn. získané daně.

 

Pokud jste si stoprocentně jisti, že vše zvládnete, že znáte rakouskou daňovou legislativu ao žádné prostředky se nepřipravíte, rozhodně vám doporučujeme žádat i na vlastní pěst. Jedná se o vaše peníze, byla by škoda nechat je u sousedů.

 

Máte ale nějaké pochybnosti, případně si chcete ušetřit čas?

Obraťte se na odborníky.

 

Proč oslovit profesionály?

Zde se dostáváme k tomu, proč je v jistých případech správnou alternativou využít služeb profesionálů, kteří se léta věnují vrácení daní z Rakouska.

 

Například společnost TJ-Legal.

 

Jednoduchá odpověď zní: neboť získáte maximum a zbytečně se nepřipravíte o stovky eur.

Vrácení daní z Rakouska (ale iz jiných zemí, včetně Nizozemska a Německa) se věnujeme dlouhodobě a na vysoce profesionální úrovni. To znamená, že žádosti zpracováváme každý den, komunikujeme přímo s rakouským daňovým úřadem a řešíme i se složitými případy, které by laik prostě nezvládl.

Víme, jaké podklady je třeba přiložit k žádosti, které údaje jsou důležité a jak se k nim dostat.

Jinými slovy - rakouská daňová přiznání jsou naším denním chlebíkem. Naši pracovníci patří v této oblasti mezi přední experty v celé střední Evropě.

 

S námi máte záruku, že vrácení daní z Rakouska proběhne co nejefektivněji a bez zbytečných starostí na vaší straně.

Ještě důležitější je však skutečnost, že získáte svůj přeplatek v maximální legální výši. Pokud vám (na základě vámi dodaných podkladů a informací) vznikne nárok, s námi jej uplatníte v plném rozsahu.

 

Získejte své peníze - první krok udělejte ZDE.


Zamítli vám svépomocnou žádost? Dejte nám vědět

Podávali jste si žádost o vrácení daní z Rakouska na vlastní pěst a z tamního daňového úřadu vám došla zamítavá odpověď? Obdrželi jste dopis s názvem Abweisung či Züruckweisung?

 

Důvodů je potenciálně více.

 

Mohlo se stát, že jste si neuplatnili odpočitatelné položky a daňové bonusy, případně jste nevyužili jiné zákonné způsoby, jak získat či navýšit svůj daňový přeplatek. Možná jste nepřiložili všechny přílohy, které byly potřebné.

 

Pokud vám však nárok opravdu vznikl, byla by škoda, kdyby vaše peníze zůstaly v Rakousku.

Za jistých podmínek vám dokážeme pomoci i v takovém případě.

 

Pošlete nám čitelnou fotografii, sken, případně digitální kopii rozhodnutí z rakouského daňového úřadu na mail kontakt@tj-legal.com.

Prostudujeme jeho obsah a bude-li existovat šance na získání peněz, dáme vám o tom vědět. Pokud se rozhodnete pro spolupráci s námi, získáme vám je v plné legální výši.

 

 

Přečtěte si také: