Jak už název napovídá, FinanzOnline je digitální, online nástroj. K jeho používání tedy potřebujete internet – dobrou zprávou však je, že používat jej je jednoduché i přes mobil. Můžete tak tedy činit vždy, když máte připojení.

Navíc, FinanzOnline je zcela bezplatný.

FinanzOnline a vrácení daně z Rakouska

Největší devizou používání portálu FinanzOnline je skutečnost, že v jistých případech tak umíte zkrátit dobu zpracování vaší žádosti o vrácení daně. Ta je, podle zákona maximálně 4-5 měsíců.

Nejde o univerzální pravidlo, ale z naší praxe vyplývá, že s registrací na FinanzOnline ji umíte zkrátit i na 2-3 měsíce. Za předpokladu, že víte, co děláte, resp. za vás úkony provádí profesionální společnost – například TJ-Legal.

Na tomto portálu zároveň máte k nahlédnutí několik důležitých podkladů, které má Finanzamt, a které potřebujete ke zpracování žádosti o vrácení daně z Rakouska.

Umíte si zde prohlédnout například Lohnzettel (rakouské potvrzení o zdanitelných příjmech), které úřadu poslal váš zaměstnavatel.

Nechte si zpracovat žádost o vrácení daní ze zahraničí u odborníků v TJ-Legal.

Používejte jej, ale opatrně

Výhod používání FinanzOnline je více než dost - vzpomeňme ještě fakt, že si přes něj můžete požádat io rakouské přídavky na děti Familienbeihilfe.

Přečtěte si také text 5 výhod, které má registrace na portálu FinanzOnline.

Velmi důležité Přízvukujeme však, že je nezbytné, abyste s ním zacházeli opatrně a pouze tehdy, pokud víte, co děláte.

Bohužel, i v naší každodenní praxi jsme se setkali s případy, že si žadatelé o daně z Rakouska podali žádost na vlastní pěst a ve finále se připravili o stovky eur. Daňová legislativa u našich sousedů totiž není jednoduchá.

Pokud tedy žádáte o vrácení daní z Rakouska, ujistěte se, že si uplatníte všechny odpočitatelné položky, které můžete. Že k žádosti připojíte i formulář EU/EWR (tzv. formulář E9).

Nejlépe uděláte, pokud žádost o daně z Rakouska svěříte odborníkům. Ve společnosti TJ-Legal jsme vám k dispozici. Daňové přeplatky v plné legální výši jsme získali už tisícům Slováků pracujících v Rakousku. Naše služby nabízíme již přes 15 let a jsme připraveni pomoci i vám.

Neváhejte nás kontaktovat.

Pracovali jste v Rakousku za posledních 5 let? Požádejte o vrácení daní.. Více info.