S žádostí vám pomůžeme

Na úvod považujeme za důležité objasnit, jak vlastně proces vracení daní z Nizozemska probíhá - pokud se tedy rozhodnete využít služeb společnosti TJ-Legal.

Poté, co se zaregistrujete na našem webu, je potřeba vyplnit žádost. Můžete tak učinit různými způsoby - standardní papírovou formou, on-line na počítači, nebo s naší šikovnou appkou.

 

Vyplněná žádost obsahuje kromě kontaktních a osobních údajů také důležité informace o vašem pracovním působení v Nizozemsku. Ptáme se vás pouze na ty náležitosti, které vyžaduje nizozemský finanční úřad Belastingdienst, a které jsou nezbytné k jejímu úspěšnému zpracování a získání daní.

Základními přílohami k žádosti jsou nejčastější potvrzení o zdanitelných příjmech, která se v Nizozemsku nazývají Jaaropgaaf, a také tzv. formulář E9.

 

Rádi vám poskytneme pomocnou ruku při shánění a kompletování příloh. Dokonce vám hned při registraci přidělíme bezplatného produktového specialistu, který vám pomůžeme i se samotným vyplněním žádosti.

Pracoval jste v Nizozemsku jako zaměstnanec, byť jen pár měsíců? Požádejte o vrácení daní.

Zpracování je v rukou úřadů

To, jak dlouho trvá vyplnění žádosti, je do značné míry ve vašich rukou. My vám poskytneme maximální součinnost, ale mějte prosím na vědomí, že těmi nejdůležitějšími informacemi disponujete jen vy.

 

Čím dříve vyplníte žádost, tím dříve ji můžeme zpracovat u nás ve společnosti TJ-Legal. Tento proces je relativně krátký. Naším cílem je, abyste své daně z Nizozemska získali co nejdříve.

Po doručení kompletní žádosti se všemi potřebnými přílohami (o kterých vás vždy informujeme předem), ji obvykle zpracujeme do 2 pracovních dnů.

Bez zbytečných zdržení ji pak posíláme do Nizozemska.

Zpracování na úřadě Belastingdienst už ovlivnit neumíme. Na základě našich zkušeností trvá průměrně 16 týdnů, může být ale kratší, ale i delší.

Velmi důležité Zatímco délku zpracování v Nizozemsku přímo ovlivnit neumíme, dokážeme po odeslání prověřit stav vaší žádosti. Pokud by již nedošlo k žádnému posunu nebo reakci, dokážeme kontaktovat pracovníky Belastingdienst a informovat se o současné situaci.

Pokud chcete, aby byla vaše žádost zpracována bez zbytečných zdržení a průtahů, je důležité ji vyplnit nejen kompletně, ale i pravdivě, přesně a přiložit k ní všechny potřebné přílohy.

V opačném případě se totiž může stát, že úřad Belastingdienst bude k něčemu potřebovat doplnit informace, což může zpracování zbytečně natáhnout.

 

Máte zájem o vrácení daně z Nizozemska? Začněte zde.