Kindergeld Německo 2023 - změny

Pojďme se podívat na obě zmíněné změny. Začněme odpovědí na otázku z nadpisu.

Výše přídavků na dítě v Německu v roce 2023 je 250 € měsíčně na jedno dítě. Týká se to všech dětí, na které vznikl nárok – až do 18. roku života, resp. 25. roku života, je-li dítě studentem na vysoké škole.

Pokud jste rodinné přídavky z Německa pobírali již v minulosti, tak jste si jistě všimli, že jejich výše se lišila v závislosti na tom, na které dítě byly vypláceny. A právě s tímto aspektem souvisí druhá významná změna.

Požádejte o přídavky na děti z Německa. Jejich aktuální výše je až 250 €.

Ještě v loňském roce se měsíční částka lišila podle dítěte - to znamená, že na první a druhé dítě mohl rodič pobírat přídavky ve výši 219 €, na třetí 225 € a až na čtvrté (a každé další) dítě ve výši 250 €. Od roku 2023 je výška Kindergeld nezávislá na počtu dětí.

Od roku 2023 je totiž jednotná výška Kindergeldu na každé dítě.

Přídavky na dítě v Německu – máte nárok?

Základní podmínkou pobírání německých rodinných přídavků je skutečnost, že alespoň jeden z rodičů dětí v Německu pracuje a je tam sociálně pojištěný.

Pokud je tato podmínka splněna, můžete pobírat přídavky i na dítě žijící v Česku. V naší praxi se často setkáváme s případy, kdy otec pracuje v Německu na turnusy a pobírá přídavky na své děti, které žijí s matkou v Česku.

Možná vás nyní zajímá, jak dlouho se čeká na přídavky z Německa, nebo jaké k tomu potřebujete podklady. Zůstaňte bez obav. Neváhejte nás kontaktovat a my vám spolehlivě prověříme, jestli vám na Kindergeld vznikl nárok a pokud ano, tak vám tento užitečný příspěvek na dítě získáme v plné legální výši.