Pracovali jste v Rakousku v předchozích letech? Mohl vám vzniknout nárok na vrácení daní. Chci vrácení daní

Jeho největší výhodou je, že jej můžete používat i z pohodlí domova a najdete v něm všechny potřebné informace ke stavu vaší žádosti o vrácení daní z Rakouska – daňovou refundaci (tedy podané rakouské daňové přiznání). V tomto textu bychom vám představili všechny výhody, které registrace na FinanzOnline přináší.

  1. Urychlíte dobu zpracování vaší žádosti

Standardně je doba zpracování žádosti o vrácení daní z Rakouska 4-6 měsíců. Samozřejmě, v jistých situacích může být kratší, ale toto je zákonná lhůta, kterou má rakouský daňový úřad. Registrací na FinanzOnline však dokážete tuto dobu zkrátit na přibližně 2-3 měsíce. To je v jistých případech zkrácení čekání až o 50%, což se už určitě vyplatí.

  1. Neomezený přístup k dokladům

Po přihlášení se do FinanzOnline ihned vidíte všechny podklady, které má rakouský daňový úřad a které jsou nezbytné ke zpracování žádosti o vrácení daně. Můžete si prohlédnout dokumentaci o příjmech, případně informace o nevyčerpané dovolené z fondu BUAK.

Při vrácení daní z Rakouska vám pomůžeme zřídit i FinanzOnline

  1. Je zdarma a přístupný pro všechny

Velmi důležité Využívání portálu FinanzOnline je bezplatné a není k němu potřebný žádný speciální software. V praxi to znamená, že se do něj můžete přihlásit úplně jednoduše. Využívat ho může každý jeden poplatník v Rakousku, tedy včetně Čechů pracujících v této zemi. Přihlášení probíhá na stránce www.finanzonline.at. Přístupové údaje zasílá rakouský daňový úřad poštou do vlastních rukou žadatele, je tedy nezbytné být přihlášen k pobytu na rakouské adrese. Alternativně je možné se registrovat osobně na jakémkoli rakouském daňovém úřadě, kde vám přístupové údaje vydají na počkání. Stačí mít u sebe doklad totožnosti.

  1. Můžete si prověřit stav vaší žádosti

V průběhu žádosti o zpracování vrácení daní z Rakouska se často od klientů setkáváme s otázkou, v jakém stavu je jejich žádost, kdy získají přeplatek. Tyto informace lze jednoduše vyčíst po přihlášení do portálu.

  1. Můžete si prostřednictvím něj požádat i o přídavky

Klienti, kteří žádají o vrácení daní z Rakouska a mají děti, si mohou požádat i o přídavky na děti z této země. Asi už tušíte, kam tím míříme. Ano, žádost o rodinné přídavky z Rakouska si také umíte podat prostřednictvím FinanzOnline.

Velmi důležité Upozornění: FinanzOnline je mimořádně užitečný nástroj pro všechny pracující v Rakousku. Považujeme však za důležité upozornit vás na to, že je nezbytné přesně vědět, jaké konkrétní úkony v něm provádíte. Pokud si chcete podat žádost o vrácení daní z Rakouska či přídavky, ujistěte se, že máte kompletní všechny podklady a uplatňujete si (zejména při rakouském daňovém přiznání) všechny odpočitatelné položky, na které máte nárok.

Tato část je o něco náročnější. Bohužel stává se, že člověk se rozhodne vyřídit si vrácení daní z Rakouska na vlastní pěst a neodbornou žádostí se připraví i o stovky eur. V takovém případě, je-li pak žadatel nespokojen s přeplatkem, zbývá už jen podat odvolání. Jde o zdlouhavý proces, kterým si zbytečně oddálíte získání daňového přeplatku.

Naše doporučení tedy zní: přistupujte k žádostem přes FinanzOnline důsledně a ujistěte se, že vždy na 100% víte, co děláte. V opačném případě se raději obraťte na profesionály, kteří s tímto rakouským portálem mají praxi. Například na společnost TJ-Legal, s.r.o.